Weekendresor är min favorittyp av resa

Jag, liksom så många andra, skulle nog sätta att resa som det absolut främsta fritidsintresset. Jag tröttnar aldrig på att ta mig ut i världen och upptäcka nya, unika platser, och det gäller alla slags platser, så väl städer som natur. I och med att man blivit äldre och fått ett allt mer späckat schema är det dock främst lite lugnare weekendresor som man har möjlighet att genomföra som till mitt favorithotell i Grekland. Och det är ju knappast något att sörja över, för när man väl kommer iväg en helg är det ju otroligt efterlängtad och man hinner göra väldigt mycket på bara ett par dagar. För de allra flesta städer räcker det för att se det allra viktigaste, och sedan kan man ju alltid åka tillbaka om man verkligen tycker om platsen och spendera en längre tid nästa gång. Men en helg är full tillräckligt för att lära känna staden så pass väl så att man kan avgöra om man vill göra det eller inte. Dessutom blir man i ärlighetens namn ofta rätt lat av att ha för mycket tid på sig när man reser. Det blir lätt så att man skjuter upp saker för att man lika gärna kan göra det sen.


Med weekendresor måste man däremot se till att det blir av, och man håller oftast tempot högt och intensivt, så att man aldrig riktigt sjunker in i en lunk där man inte får något gjord. Dessutom finns det ju så många fantastiska städer i Europa som ligger bara någon timme bort med flyg, och då är det ju perfekt att ta en weekendresa eftersom man inte behöver lägga ner så lång tid på flygningen. De resmål som är längre bort kan man ju däremot gärna ha lite längre tid på sig för att uppleva och stanna vid hos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *