.hvar – dag sex och sju

Jag kom på att jag fortfarande har lite kvar att berätta om från resan i kroatien Jäklar vilken resa jag hade ändå. Det är tur att bilder finns så man kan påminna sig själv om dessa glada dagar.

Dag sex var en sån där dag där vi låg på en solstol på stranden från elva till sex, endast med uppehåll för lunch. Det var då jag kände första gången att jag var avslappnad. Här hemma lever jag med att vara på väg någonstans hela tiden. Men just där och då kände jag hur skönt det faktiskt var att inte röra sig ur fläcken på flera flera timmar. Det är precis så en semester ska vara.

På kvällen hängde jag med två finska tjejer, som sen visade sig vara ganska tråkiga. Vi hade en liten tävling om man kunde se vilka som var skandinaver. Det kunde vi och jag började snacka med ett gäng sjukt roliga norrmän. När kvällen blev till natt och ställerna stängde så tyckte dom att det var en bra idé att gå och bada. Och jag tyckte tydligen att det var en bra idé att följa med fem främmande norrmän mitt i natten (säg inget till mamma). Jag hade skitkul, men drog ändå gränsen när dom bjöd in mig för frukost, och gick hem själv.

Sista dagen skulle vara dagen då jag skulle pressa i solen så länge den var uppe. Det gick sådär eftersom regnet slog mot fönsteret när vi vaknade. Skit också! Men vi gick ner till Hula Hula beach och satte oss i strandbaren och spelade kort ett par timmar och dagen bara försvann. Med kvällen kom solen och nya gäster på hostelet. Framförallt tre kanadensare som jag abolsut önskade jag hade fått lära känna lite bättre. Vi gick ut en sista gång och kom i säng endast ett par timmar innan vi skulle upp och ta halv sju färjan tillbaka till fastlandet. Men det var lätt värt det.

Jag hade en helt fantastisk resa och bevisen på att det finns underbara människor världen över är nu ännu fler. Jag har inte rest klart. Det finns för många platser kvar att se, för många människor kvar att träffa och för många upplevelser kvar att uppleva.

One Response to .hvar – dag sex och sju

  1. Vilda Andreasson skriver:

    Bra inlägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *